Ποιοι είμαστε

Το MEDIA LITERACY INSTITUTE (MLI) είναι μη κερδοσκοπικός οργανισμός που ιδρύθηκε το 2017 υπό την Ελληνική Νομοθεσία. Σκοπός του είναι η προώθηση και διάδοση των εννοιών που συνιστούν την “παιδεία στα μέσα” (media literacy) (ή “γραμματισμό στα μέσα”) στην Ελλάδα, την Ευρώπη και διεθνώς. Παιδεία στα μέσα σημαίνει κριτική πρόσληψη, χρήση και δημιουργία γνώσης και πληροφορίας σε οποιοδήποτε παραδοσιακό ή σύγχρονο μέσο επικοινωνίας, και αποσκοπεί στην απόκτηση γνωστικών, λειτουργικών, επικοινωνιακών και τεχνικών δεξιοτήτων καθώς και ικανοτήτων χρήσης των σύγχρονων μέσων επικοινωνίας. Αποστολή του Ινστιτούτου είναι να κινητοποιήσει τους πολίτες να εκπαιδευτούν σε θέματα παιδείας στα μέσα και να τους παρέχει ευκαιρίες να εξοικειωθούν με τις συναφείς πληροφορίες, δεξιότητες, εργαλεία και μέσα και να εμπλακούν σε σχετικές δραστηριότητες.

Επιπλέον, το MEDIA LITERACY INSTITUTE υποστηρίζει την ιδέα ότι η δημοκρατία απαιτεί καλά ενημερωμένους πολίτες και ότι η παιδεία στα μέσα επικοινωνίας και η ειδησεογραφική παιδεία (news literacy), είναι από τους σημαντικότερους τρόπους για την καταπολέμηση της μεροληψίας και της ρητορικής μίσους, για την προώθηση του θεμελιώδους δικαιώματος των πολιτών να αλληλεπιδρούν με/στα μέσα επικοινωνίας με επίγνωση των πράξεών τους, για την κριτκή πρόσληψη του περιεχομένου που μεταδίδεται στα μέσα επικοινωνίας, και για την ανάπτυξη της ικανότητας διερεύνησης των πηγών, των δημιουργών και των σκοπών οποιουδήποτε περιεχομένου, ώστε οι αναγνώστες να μπορούν διακρίνουν τις αξιόπιστες πληροφορίες από τις “πλαστές ειδήσεις”, τις προσωπικές απόψεις, τις προκαταλήψεις ή την προπαγάνδα.

Το MLI επικεντρώνεται στο έντυπο και κυρίως στο online περιεχόμενο, όπως αυτό που διακινείται σε εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης, σε μέσα μαζικής ενημέρωσης, σε κάθε είδους δημόσιες και συχνά χρησιμοποιούμενες πλατφόρμες επικοινωνίας των χρηστών, καθώς και σε διάφορες online και offline πηγές. Σε αυτό το πλαίσιο το MLI υποστηρίζει ότι οι σύγχρονοι ενεργοί πολίτες όλων των ηλικιών είναι απαραίτητο να αναπτύξουν τις συνήθειες της δημιουργικής αμφισβήτησης, της περιέργειας, αλλά και και της έρευνας, καθώς και δεξιότητες έκφρασης, να καλλιεργήσουν την αναγκαία κριτική σκέψη κατά την ενημέρωση από οποιανδήποτε πηγή και να αποκτήσουν τις γνώσεις για τους τρόπους δημιουργίας και χρήσης των πολυμεσικών μηνυμάτων.

ON BOARD

 

Σίσσυ Αλωνιστιώτου
Director

Η Σίσσυ Αλωνιστιώτου σπούδασε στη Νομική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στο τμήμα Πολιτικών Επιστημών από όπου αποφοίτησε το 1983. Στη συνέχεια και μέχρι το 1986 παρακολούθησε μαθήματα ηλεκτρονικής δημοσιογραφίας στο τμήμα Art et Archeologie, στο Πανεπιστήμιο Paris I της Σορβόνης. Το 1987 εργάστηκε ως δημοσιογράφος και μεταφράστρια στο περιοδικό Νέα Οικολογία ενώ παράλληλα δίδασκε, ως ωρομίσθια καθηγήτρια, Εργατικό Δίκαιο στις Σχολές Αστυνομίας. Από το 1988 εργάζεται αποκλειστικά ως δημοσιογράφος. Μέχρι το 1992 υπήρξε μόνιμη συνεργάτης (staff editor) του περιοδικού ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ στο Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη ενώ παράλληλα συνεργαζόταν ως freelancer με το περιοδικό ΕLLE. Από το 1992 εργάστηκε αποκλειστικά στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ και στην ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ αναλαμβάνοντας θέσεις διοικητικής και δημοσιογραφικής ευθύνης: Δημιουργός και διευθύντρια του περιοδικού ΤΑΞΙΔΕΥΩ, δημιουργός και διευθύντρια του περιοδικού Ε-Gourmet, δημιουργός και διευθύντρια του περιοδικού WE, Αρχισυντάκτης της εφημερίδας “Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία”, Αρχισυντάκτης και υπεύθυνη ύλης του περιοδικού ΕΨΙΛΟΝ της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας από την πρώτη μέρα της δημιουργίας του (1992) και στη συνέχεια διευθύντρια του περιοδικού ΕΨΙΛΟΝ. Από το 2014 αρθρογραφεί στην εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ. Ασχολείται με ζητήματα News & Media Literacy από το 2012 και έχει δημιουργήσει την ιστοσελίδα Journalists About Journalism (www.jaj.gr).

e-mail:  jaj@jaj.gr & mli@mli.org.gr

 

Κατερίνα Χρυσανθοπούλου
Managing Partner

Η Κατερίνα Χρυσανθοπούλου έχει ολοκληρώσει πανεπιστημιακές σπουδές πληροφορικής, αγγλικής φιλολογίας και γνωσιοεπιστημών (MSc) και εργάζεται ως συγγραφέας και διερμηνέας (www.planitas.gr). Η ερευνητική της εργασία και ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν: πρόσληψη και κατανόηση γραπτού κειμένου, αντίληψη εννοιών σε πολυμεσικά κείμενα, άντληση γνώσης από κείμενα, παιδεία στα μέσα (media literacy), λειτουργικό γραμματισμό, ανάγνωση σε ηλεκτρονικά μέσα, ανάπτυξη ικανότητας αφήγησης και περιγραφής, μεθόδους δημιουργικής ανάγνωσης, machine learning, learning systems, υπολογιστικές γλωσσικές εφαρμογές. Έχει συνεργαστεί ως ερευνήτρια με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Ινστιτούτο Επεξεργασίας Λόγου και το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει σχεδιάσει και υλοποιήσει εκπαιδευτικά προγράμματα για το Ελληνικό Κέντρο Βιοσύνθεσης, το Ελληνο-Αμερικανικό Κολλέγιο Αθηνών, το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, την Γενική Γραμματεία Επαγγελματικής Κατάρτισης και το Stories Media Lab (https://www.facebook.com/StoriesMediaLab/). Ως συγγραφέας έχει δημοσιεύσει μυθιστορήματα και μελέτες (http://www.biblionet.gr/main.asp?page=results&key=κατερίνα+χρυσανθοπούλου) και συντονίζει εργαστήρια γραφής στο Κολέγιο Αθηνών.

e-mail: chrysanthopoulou@mli.org.gr

 

Dr. Νίκος Σ. Παναγιώτου, Scientific Adviser

Ο Νίκος Παναγιώτου είναι Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου. Υπήρξε υπότροφος του Βρετανικού Υπουργείου Εξωτερικών (Chevening Scholar of the Foreign and Commonwealth Office UK), υπότροφος της Google, των Πανεπιστημιών Universidade Fernando Pessoa (Πορτογαλία), RCAP Scholar του APU University (Ιαπωνία), του Beijing Foreign Studies University καθώς και διακρατικών υποτροφιών. Έχει σημαντικό ερευνητικό έργο, με το πλέον ξεχωριστό αυτό που χρηματοδοτεί η Google (Digital News Initiaves). Είναι επιστημονικά και οργανωτικά υπεύθυνος του Thessaloniki International Media Summer Academy, και κριτής στα περιοδικά: St. Antonys International Review Oxford University, στο MultiDisciplinary Scientific Journal of International Black Sea University, και στο Journal of Culture and Society. Έχει δημοσιεύσει άρθρα σε Διεθνή και Ελληνικά περιοδικά και επιθεωρήσεις καθώς και σε συλλογικούς τόμους, ενώ έχει συμμετάσχει σε Επιστημονικά Συνέδρια με ανακοινώσεις και εργασίες. Είναι μέλος του War and Media Network (2010-σήμερα).

e-mail: npanagiotou@jour.auth.gr, nikospanagiotou@gmail.com


Μαρία Κοζάκου, chief editor

H Μαρία Κοζάκου είναι Δημοσιογράφος με σπουδές στην Επικοινωνία και ΜΜΕ και μεταπτυχιακές σπουδές στην Ποιοτική Δημοσιογραφία και τις Νέες Τεχνολογίες.Έχει εξειδικευθεί στο ραδιόφωνο σε μια πορεία που ξεκινά από το 1997, σε ιδιωτικά ραδιόφωνα και, από το 2001, στην ΕΡΤ. Από την αρχή της “ψηφιακής εποχής” έχει εργαστεί ως συντάκτρια και αρχισυντάκτρια σε websites, όπως στα sites των ραδιοφώνων της ΕΡΤ, ως content manager ιστοσελίδων προσώπων και πλέον κάνει consulting εταιριών στο Social Media Strategy. Ταυτόχρονα γράφει σε περιοδικά, ειδικά έντυπα και εφημερίδες, όπως η Ισοτιμία, το Inside, το ΜΕΤΡΟ, το Office, η Αρχιτεκτονική, το πολιτιστικό περιοδικό ΘΕΑΤΗΣ, το πολιτικό περιοδικό ΚΡΑΜΑ. Παρακολουθεί διαχρονικά τις εξελίξεις περί την επικοινωνία και δημοσιογραφία, συμμετέχει σε σεμινάρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό για την εκμάθηση των νέων δημοσιογραφικών εργαλείων, έχει μεγάλη εμπειρία σε project management και στις σχέσεις μεγάλων δημοσιογραφικών οργανισμών, αρθρογραφεί για τα τρέχοντα φαινόμενα επικοινωνίας και κυρίως τη σχέση των δημόσιων ΜΜΕ με τη Δημοκρατία, αγαπάει τη θάλασσα, τα gadgets και τα σκυλιά. Συχνά δίνει τη φωνή της σε διαφημιστικά, trailers και αφηγήσεις.

email: kozakou@mli.org.gr


Βαρβάρα Μπασδέκη, Υπεύθυνη Επικοινωνίας

Η Βαρβάρα Μπασδέκη γεννήθηκε το 1983. Είναι αριστούχος απόφοιτη του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, καθώς και απόφοιτη του Τμήματος Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, επίσης του ΑΠΘ.

Έχει εργαστεί σε εφημερίδες και περιοδικά, κυρίως στο πολιτιστικό και ελεύθερο ρεπορτάζ, καθώς και στο Γραφείο Τύπου του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Ήταν υπεύθυνη του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας του Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης (2008-2016). Εργάστηκε επίσης στο Τμήμα Marketingκαι Επικοινωνίας του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, καθώς και σε αντίστοιχα τμήματα διαφόρων ιδιωτικών επιχειρήσεων. Ολοκληρώνει μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών (MSc) στη Διοίκηση Πολιτισμικών Μονάδων στο ΕΑΠ.

email: basdeki@mli.org.gr

 


Αγγελος Αθανασόπουλος, Senior Advisor – Foreign Affairs Editor

Ο Άγγελος Αθανασόπουλος, γεννημένος το 1975 στην Αθήνα, σπούδασε Επικοινωνία, Δημοσιογραφία, Επιστήμες Μέσων Ενημέρωσης και Διεθνείς Σχέσεις. Εδώ και αρκετά χρόνια αρθογραφεί για την εφημερίδα «Το Βήμα». Υπήρξε, επίσης, τακτικός σχολιαστής και αρθρογράφος σε διάφορα ελληνικά και ξένα ΜΜΕ. Το 2011 βραβεύτηκε με το δημοσιογραφικό βραβείο «Ελένη Βλάχου», ένα βραβείο, το οποίο απονέμεται ανά διετία για εξαιρετικές επιδόσεις στους τομείς της ειδησεογραφικής κάλυψης και του σχολιασμού ευρωπαϊκών και διεθνών θεμάτων για λογαριασμό ελληνικών ΜΜΕ. Το 2008 ήταν Marshall Memorial Fellow για το German Marshall Fund of the United States (GMF).


Βασίλης Νέδος, responsible for International Programs for Media Literacy Institute & jaj

Γεννήθηκε το 1977, μεγάλωσε και ζει στην Αθήνα. Ιστορικός με ειδίκευση στην Ευρωπαϊκή ιστορία σπούδασε στο ΕΚΠΑ και στο ΕΑΠ (BA, Mphil). Εργάστηκε ως δημοσιογράφος στην εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ (2000-2008) και από το 2008 εργάζεται στην εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ στους τομείς Διπλωματίας και Αμυνας   (http://www.kathimerini.gr/security-bulletin). Υπήρξε σχολιαστής στον τηλεοπτικό σταθμό Action24και μέχρι σήμερα σχολιάζει και παρουσιάζει θέματα των ειδικοτήτων του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ. Αρθρογραφεί στην Εσθονική εφημερίδα Post Imees.


         Δημήτρης Τριανταφυλλίδης, Senior editor – Russia expert

Ο Δημήτρης Β. Τριανταφυλλίδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε Φιλοσοφία στο τότε Κρατικό Πανεπιστήμιο του Κιέβου (Ουκρανία) της ΕΣΣΔ, όπου και εκπόνησε τη διατριβή του για τον τίτλο του Μαΐστρου των Τεχνών. Στη συνέχεια σπούδασε Θεολογία στο ΑΠΘ. Εργάστηκε για αρκετά χρόνια στην ιδιωτική Τεχνική Εκπαίδευση και στην Επαγγελματική Κατάρτιση. Στη συνέχεια μεταπήδησε στη Δημοσιογραφία και εργάστηκε ως στέλεχος μεγάλων εφημερίδων και τηλεοπτικών σταθμών. Τα τελευταία 12 χρόνια εργάζεται στο ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 984 FM», αρχικά ως υπεύθυνος των εκπομπών για τις μεταναστευτικές κοινότητες και στη συνέχεια στο Τμήμα Διεθνών Ειδήσεων και ξενόγλωσσων προγραμμάτων. Έχει μεταφράσει από τα ρωσικά περισσότερα από 70 βιβλία λογοτεχνίας, ποίησης, πολιτικής, φιλοσοφίας και θεολογίας. Το 2013 ίδρυσε τις εκδόσεις s@mizdαt που ειδικεύονται κατά κύριο λόγο στη ρωσική γραμματεία και το 2014 το περιοδικό «Στέπα», μια επιθεώρηση ρωσικού πολιτισμού που κυκλοφορεί 3 φορές το χρόνο. Τα δημοσιογραφικά και επιστημονικά του ενδιαφέροντα εκτείνονται από τη λογοτεχνία και την ποίηση, την φιλοσοφία και τη θεολογία, μέχρι την Γεωπολιτική με έμφαση τη Ρωσία. Το τελευταίο του βιβλίο έχει τίτλο «Γράμματα από τη Ρωσία» και πρόκειται για ένα ιδιότυπο οδοιπορικό στις ρωσικές πόλεις και ενδοχώρα, όπου αναδεικνύονται οι παραδόσεις, τα ιστορικά αρχέτυπα της κοινωνίας, αλλά και συναντήσεις με επιφανείς προσωπικότητες της σύγχρονης εποχής. Υπό επεξεργασία και έκδοση βρίσκονται τα βιβλία του «Η σύγχρονη ρωσική δημοκρατία: pro et contra», καθώς και ένα βιβλίο που περιέχει συνεντεύξεις Ρώσων αντιφρονούντων και στοχαστών για την κατάσταση της σημερινής Ρωσίας.


 

Αλεξάνδρα Βουδούρη, δημοσιογράφος, Senior editor-Balcans expert

Η Αλεξάνδρα Βουδούρη καλύπτει τα διπλωματικά & ευρωπαϊκά θέματα για ελληνικά Μέσα Ενημέρωσης (έντυπα και ηλεκτρονικά) με έμφαση στις εξελίξεις στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και κυρίως, τα Βαλκάνια. Συνεργάζεται από το 2013 με την αγγλόφωνη ιστοσελίδα Macropolis.gr, όπου αναλύει την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα με έμφαση σε ζητήματα που άπτονται της εξωτερικής πολιτικής της χώρας. Παρουσιάζει από το 2011 και έως σήμερα τον διεθνή Τύπο το πρωί, σε πολιτική εκπομπή του Αθήνα 9,84. Έχει καλύψει Ευρωπαϊκά Συμβούλια, Γενικές Συνελεύσεις των Ηνωμένων Εθνών, καθώς επίσης επισκέψεις υπουργών Εξωτερικών και ξένων ηγετών στην Ελλάδα. Έχει συνεργαστεί με άλλα ελληνικά και διεθνή μέσα ενημέρωσης (BBC, ΣΚΑΙ, SBC), ενώ έχει πάρει αρκετές συνεντεύξεις με Ευρωπαίους αξιωματούχους και ξένους πρέσβεις στην Ελλάδα.

 


    Ηλίας Μαγκλίνηςsenior editor

Γεννήθηκε το 1970 στην Κινσάσα της σημερινής Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό (πρώην Ζαΐρ). Μεγάλωσε στη Γλυφάδα. Σπούδασε στην Αγγλία και τη Σκοτία αγγλική λογοτεχνία και μέσα επικοινωνίας. Εργάστηκε στο περιοδικό «Διαβάζω» (1994-2003). Από το 1999 γράφει στην εφημερίδα «Η Καθημερινή». Την περίοδο 2012-12 διατέλεσε υπεύθυνος αρθρογραφίας στην ίδια εφημερίδα και από τον Οκτώβριο του 2013 έως σήμερα έχει την ευθύνη του ένθετου «Τέχνες και Γράμματα» της κυριακάτικης «Καθημερινής». Έχει μεταφράσει Έρνεστ Χέμινγουεϊ, Ελία Καζάν, Τέρι Ίγκλετον, Άρτεμις Κούπερ, Πατ Μπάρκερ κ.ά. Έχει εκδώσει τρία βιβλία πεζογραφίας: το μυθιστόρημα «Σώμα με σώμα» (εκδ. Πόλις, 2005)· τη νουβέλα «Η ανάκριση» (εκδ. Κέδρος, 2008 – μεταφράστηκε στα αγγλικά και τα σερβικά)· το μυθιστόρημα «Πρωινή γαλήνη» (εκδ. Μεταίχμιο, 2015), το οποίο τιμήθηκε με τα λογοτεχνικά βραβεία της Ακαδημίας Αθηνών, του βιβλιολογικού ηλεκτρονικού περιοδικού «Αναγνώστης» και του λογοτεχνικού περιοδικού «Κλεψύδρα».

Ζει στο Μετς με τη γυναίκα του, την κόρη του και τέσσερις (4) γάτες.

 


       Νίκος Κυριακίδης, ρεπόρτερ- ερευνητής

Μετά το Λύκειο παρακολούθησε σπουδές δημοσιογραφίας στο “Εργαστήρι Επαγγελματικής Δημοσιογραφίας” με καθηγητές τους Ροζάκη, Παπαγιαννάκη, Ζουράρη, Φίλια, Ανδριανόπουλο, Λεντάκη κ.α. Άρχισε να εργάζεται ως μαθητευόμενος στον ημερήσιο αθηναϊκό Τύπο το 1983 στο αστυνομικό και ελεύθερο ρεπορτάζ. Έκτοτε έχει εργαστεί και συνεργαστεί με “Αυγή”, “Ελευθεροτυπία”, “Καθημερινή”, περιοδικά ειδικού Τύπου, ιδιωτικό ραδιόφωνο. Είναι τακτικό μέλος της ΕΣΗΕΑ.


 

     Μαρία Κατσουνάκη, Special adviser

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Δημόσιο Δίκαιο και Πολιτικές Επιστήμες στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ασχολείται με τη δημοσιογραφία από το 1984, στην αρχή στην εφημερίδα «Έθνος» και από το 1987 στην «Καθημερινή». Ειδικεύτηκε στο πολιτιστικό ρεπορτάζ αναλαμβάνοντας τη θέση της αρχισυντάκτριας και υπεύθυνης του ημερήσιου πολιτιστικού τμήματος από το 1992 έως το 2007. Εδώ και δέκα χρόνια είναι αρθρογράφος της «Καθημερινής» διατηρώντας παράλληλα τη σχέση της με τα θέματα πολιτισμού.  Από το 2000 μέχρι τις αρχές του 2012 παρουσίαζε στην ΕΤ1 εκπομπή για τον Ελληνικό Κινηματογράφο. Το 2007 βραβεύτηκε από το Ίδρυμα Μπότση για την προβολή και προώθηση του πολιτισμού μέσα από τα ΜΜΕ.

   


                      

Γιώργος Ν. Τζογόπουλος, Senior Contributor

Ο Δρ Γιώργος Ν. Τζογόπουλος είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας των βιβλίων US Foreign Policy in the European Media και The Greek Crisis in the Media. Eίναι Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ, Senior Research Fellow στο CIFE και διδάσκει στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο της Νίκαιας. Τα τελευταία χρόνια η έρευνά του επικεντρώνεται στην Κίνα. Είναι ιδρυτής του chinaandgreece.com και τακτικός αρθρογράφος στους Global Times  και το china.org.cn.


  Φλόρεντς Τσελάι, Data scientist (https://tselai.com)

Επιστήμονας και μηχανικός δεδομένων, ειδικεύεται στην εφαρμογή ποσοτικών μεθόδων και αλγορίθμων μηχανικής μάθησης σε επιχειρησιακά προβλήματα.Έχει συμβουλέψει πολυεθνικές εταιρείες (στους τομείς των τηλεπικοινωνιών, λιανεμπορίου, διαφήμισης, βιοτεχνολογίας και έξυπνων ενεργειακών δικτύων) για θέματα στρατηγικής δεδομένων, μοντέλωνπρόβλεψης καταναλωτικών τάσεων και ανάλυσης αγοράς και επενδύσεων. Είναι συνιδρυτής και Διευθυντής Τεχνολογίας της Socital. Η Socital είναι εταιρία λογισμικού με έδρα στην Αθήνα και το Λονδίνο και προσφέρει εργαλεία αυτοματοποιημένου καιπροσωποποιημένου marketing σε επιχειρήσεις. Τα τελευταία χρόνια η Socital έχει αντλήσεισυνολικά επενδυτικά κεφάλαια άνω των 2 εκατ. Ευρώ από διεθνείς επενδυτές και έχειαυξανόμενη βάση πελατών στην Ευρώπη και την Ασία.


 Ιωάννης Μαντζίκος, contributor – International relations Researcher

Είναι ερευνητής σε θέματα εξτρεμιστικών ομάδων. Έχει σπουδάσει στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο SOAS του Λονδίνου. Εχει κάνει μεταπτυχιακή έρευνα στο King’s College και είναι υποψήφιος διδακτορας του Πανεπιστημίου Free State στην Νότιο Αφρική. Εχει γράψει μαζί με την Denise Baken, το βιβλίο Al Qaeda the Transformation of Terrorism in Middle East and Africa (Praeger, 2015). Άρθρα του έχουν δημοσιευθεί στο CNN International, Council on Foreign Relations, Africa Arguments, Fair Observer, War on the Rocks, International Policy Digest.